Digital marknadsföring

SOM SKAPAR FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT DRIVA TRAFIK OCH STICKA UT GENOM BRUSET

digAttract, en digital marknadsföringsbyrå i Stockholm hjälper företag att nå ut med sitt budskap via SEO, SEM och SOME

Digital synlighet 24/7

Digital synlighet är en viktig faktor för alla digitala företag och organisationer. En digital synlighet hjälper till att öka antalet besökare på webbplatsen och därmed öka försäljningen. Vi kan hjälpa till att öka din digitala synlighet på flera sätt. En viktig faktor är sökmotoroptimering (SEO) där vi hjälper dig att rangordna högre på sökmotorer som Google genom att optimera din webbplats för sökord och fraser som är relevanta för din verksamhet.

Potentiella kanaler för dina kunder

Vilka kanaler använder dina potentiella kunder och, hur ser du till att vara på rätt plats vid rätt tillfälle?

Digital marknadsföringsbyrå som erbjuder SEO

SEO

Ett sätt att arbeta med digital marknadsföring är att nyttja SEO vilket står för Search Engine Optimization och det innebär att man optimerar en hemsida på ett sätt så att sökmotorer premierar din specifika hemsida mer än andras baserat på relevanta sökord.

Digital marknadsföringsbyrå som erbjuder SEM

SEM

Eftersom SEO kan ta lång tid och kräver en del arbete för att nå resultat, kan det finnas vissa situationer där SEM, med betald marknadsföring, kan vara att föredra. Skillnaden mellan SEO och SEM är helt enkelt att SEM även innefattar en del betald marknadsföring i form av annonser hos sökmotorn.

Digital marknadsföringsbyrå som erbjuder digital marknadsföring via sociala medier

SoME

SoMe är en förkortning för Sociala medier. Genom innehåll och uppdateringar i din SoMe strategi väljer du rätt kanaler och ett innehåll som dina kundgrupper attraheras av. Rätt använt öppnar detta viktiga dörrar till din hemsida som lockar relevant trafik att bli intresserad.

senaste inläggen

Vad är Digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är en form av marknadsföring som använder digitala plattformar som internet, e-post och sociala medier för att marknadsföra produkter och tjänster. Det är en av de snabbast växande formerna av modern reklam. Digital marknadsföring används ofta av företag för att nå en större publik, öka försäljningen och varumärkeskännedomen. Det kan också användas för kundservice, marknadsundersökningar och mycket mer.

 

Syftet bakom digital marknadsföring

Målet med digital marknadsföring är vanligtvis att nå potentiella kunder genom att synas med direkta eller indirekta budskap så att företagen kan komma i kontakt med dem på ett organiskt och/eller ett interaktivt sätt. Denna typ av marknadsföring är inte begränsad till stora företag, utan även små företag kan dra nytta av denna kostnadseffektiva form av reklam.

 

I jämförelse med traditionella former av reklam, som tv-reklam eller affischtavlor, når digital marknadsföring konsumenterna genom flera olika sociala kanaler, inklusive webbplatser, mobiltelefoner, surfplattor, appar, videostreamingtjänster med mera. Detta möjliggör en större räckvidd för olika målgrupper än traditionella metoder. Digitala marknadsförare använder olika verktyg som sökmotoroptimering (SEO), innehållsmarknadsföring, reklamkampanjer med pay-per-click (PPC) och kampanjer i sociala medier för att fånga uppmärksamhet från sin målgrupp.

Digital marknadsföring - Ett sätt att nå ut och nå in
Skapa intressant och relevant innehåll för webb och social medier

Innehållsdrivande marknadsföring

Innehållsmarknadsföring (Content marketing) är ett samlingsnamn för att genom innehåll synas och driva trafik.

När det gäller SEO-drivande trafik som används i digitala marknadsförings-kampanjer så spelar innehåll en mycket viktig roll för att driva organisk trafik och förbättra synligheten i sökmotorer som Google och Bing. Genom att skapa högkvalitativt innehåll som är intressant för målgrupperna och använda nyckelord i dessa delar som kunderna söker efter på nätet kan man förbättra webbplatsens placering på sökmotorernas resultatsidor (SERP / Search Engine Result Page). Dessutom gör betalda PPC-kampanjer (Pay per Click) det möjligt för annonsörer att placera annonser på målinriktade platser – t.ex. på webbplatser eller i sökmotorer – där potentiella kunder aktivt söker efter produkter eller tjänster som de erbjuder.

 

Sociala Medier – Ett självklart sätt att synas för dagens marknadsförare

Plattformar för sociala medier är ett annat kraftfullt verktyg som används av många populära varumärken idag när det gäller att engagera sig med nya kundsegment på ett organiskt sätt. Företagen kan skapa innehåll som är inriktat på deras specifika målgrupp på dessa nätverk, vilket bidrar till att bygga upp relationer med deras följare samtidigt som de visar upp produkter eller tjänster som de säljer på ett mer relaterbart sätt än vad traditionella former av reklam inte tillåter.

Det bästa sättet att erövra ett hyperinformerat samhälle är att förenkla budskapet

– Guy Debord

Vanliga frågor om digital marknadsföring

Varför är digital marknadsföring viktigt för företag?

Digital marknadsföring är en omfattande strategi för att marknadsföra produkter eller tjänster online, som omfattar användning av sociala medier, sökmotoroptimering (SEO) och betald annonsering på nätet. Det är viktigt för företag att använda digital marknadsföring eftersom det ger möjlighet att nå en bredare publik, öka varumärkesmedvetenheten och förbättra försäljningen. Genom att använda digitala marknadsföringsmetoder kan företag också få värdefull information om sina kunder, såsom deras preferenser och beteenden på nätet, vilket kan hjälpa till att skapa mer effektiva marknadsföringsstrategier.

  Hur kan jag använda sociala medier för att marknadsföra mitt företag?

  Sociala medier är en viktig del av digital marknadsföring och kan användas för att marknadsföra ditt företag genom att skapa och dela relevant innehåll, engagera med följare och använda annonsering för att nå ut till en bredare publik. Genom att använda sociala medier kan företag också bygga och stärka relationer med sina kunder och följare, vilket kan leda till ökad kundlojalitet och positivt varumärkesrykte.

  Vilken är den bästa plattformen för att skapa en e-handelsbutik?

  Det finns många olika plattformar som kan användas för att skapa en e-handelsbutik, men några av de mest populära inkluderar Shopify, WooCommerce och Magento. Valet av plattform beror på en rad faktorer, inklusive budget, företagsstorlek, och behov av funktionalitet och anpassning.

  Vad är betald annonsering och hur fungerar det?

  Betald annonsering är en metod för att visa annonser för din målgrupp online. Det fungerar genom att du betalar för att din annons visas på olika plattformar och kanaler, som till exempel Google, sociala medier eller andra webbplatser. Genom att använda betald annonsering kan företag nå ut till en större och mer specifik publik, och därigenom öka möjligheterna för konverteringar och försäljning

  Vad är skillnaden mellan organisk och betald trafik?

  Organisk trafik är trafik som genereras från sökmotorresultat och andra källor utan att betala för annonsering. Detta kan inkludera trafik som kommer från sökningar på Google eller länkar från andra webbplatser. Betald trafik är trafik som genereras från betalda annonser, till exempel annonser på Google eller sociala medier. Skillnaden mellan organisk och betald trafik är att den organiska trafiken är gratis medan den betalda trafiken kräver att företaget betalar för att visa sina annonser eller betala per klick.

  Hur kan jag mäta framgången för min digitala marknadsföringskampanj?

  Det finns många olika sätt att mäta framgången för din digitala marknadsföringskampanj, inklusive användning av webbanalysverktyg för att övervaka trafik och konverteringar, mäta prestanda på sociala medier, och analysera resultat av betald annonsering. Det är också viktigt att definiera tydliga mål och nyckeltal för din kampanj innan du startar, så att du kan mäta och utvärdera resultaten på ett meningsfullt sätt.

  Vad är influencer-marknadsföring och hur kan jag använda den för att marknadsföra mitt företag?

  Influencer-marknadsföring är en metod för att marknadsföra produkter eller tjänster genom att samarbeta med influensers som har en stor och engagerad följarskara på sociala medier. Genom att använda influencer-marknadsföring kan företag nå ut till en bredare publik och bygga förtroende för sitt varumärke genom att samarbeta med kända personer inom en viss nisch eller bransch. Det är viktigt att välja rätt influencer som passar ditt varumärkes röst och målgrupp för att maximera effektiviteten.

  Hur kan jag använda retargeting för att öka försäljningen?

  Retargeting är en metod för att marknadsföra produkter eller tjänster till personer som redan har visat intresse för ditt företag eller webbplats. Det fungerar genom att använda cookies för att visa annonser för dessa personer.