Content för webb & sociala medier

SEO-anpassat content för webb och texter som väcker intresse i sociala medier

digAttract, en digital marknadsföringsbyrå i Stockholm hjälper företag att nå ut med sitt budskap via SEO, SEM och SOME

SEO-text och innehåll

En av de bättre investeringarna du kan göra om du vill öka din hemsidas synlighet i sökmotorerna är att satsa på textinnehåll av bra kvalitet. Ibland brukar man prata om SEO-text, men den bästa utgångspunkten när du skriver är oftast inte SEO utan att du skriver för en riktig besökare – det vill säga texten ska vara läsvärd, välskriven och svara på ett behov eller en fråga som personen söker efter.

Med det sagt krävs det också att texten anpassas för att sökmotorerna ska förstå och anse innehållet relevant för läsaren.

Innehåll värt att spridas

Budskap är inte bättre än hur det uppfattas och når ut till rätt målgrupp

 

Från nyhetsbrev till sociala medier. Vi jobbar nära vår kund med content och texter för att väcka nyfikenhet och skapa eller bibehålla intresse.

Nyhetsbrev
Ibland är hemsidans besökare inte redo att köpa eller kontakta dig för att lyssna mer om ditt erbjudande. Gör det därför möjligt för besökaren att följa nyheter så att de kan lära mer, få förtroende och ha er top-of-mind när det att dags att köpa.
I en konverteringsplan för hemsidan ger vi förslag på var och när ett nyhetsbrev kan vara bästa alternativ för att börja bygga en relation med dina potentiella kunder. Vi kan sedan hjälpa er välja verktyg och göra ett attraktivt innehåll som kunderna gillar och också skicka ut det så ofta så att det blir attraktivt att följa.

I ett av våra systerbolag Speaker Academy hjälper vi till att gå från budskap till skillnad.

Scenen är ett verktyg för att nå ut och nå in. Idag är scenen allt som oftast digital via podd, video eller via renodlade plattformar för budskapsdelning. Fundera på om och hur ni kan bli influencers, föreläsare, utbildare eller problemlösare på nya sätt.
Content i sociala medier

Synergierna mellan SEO och sociala medier fortsätter att utvecklas och varumärken som vet hur man ska arbeta med Social SEO kommer alltid att ligga ett steg före sina konkurrenter.

Sociala plattformar har idag blivit sökmotorer. YouTube har gått förbi Google som den enskilt största sökmotorn i världen med flera miljarder sökningar per månad. Det innebär att den traditionella sökmotoroptimeringen nu även blir aktuell inom Social Media Optimization (SMO) i form av hashtags samt optimering mot relevanta sökord och söktrender.

Här följer några tips:
 • Lägg till alt-taggar på dina Instagram-bilder så att de rankar i Googles bildsök. På så sätt kan ni börja driva organisk trafik till ert konto!
 • Det går ocksa att se vilka sökord som genererar klick till dina YouTube-videos. Logga in på ert YouTube-konto och ta en närmare titt på fliken “Analytics”. Är sökorden relevanta? Kan ni byta rubriker på några videos? Utvärdera och optimera!
 • Använd insikterna från din sökordsanalys även inom din optimering i sociala medier! Hur kan ni ännu bättre skapa innehåll för att möta sökbeteendet?

  Vi stöttar strategiskt och praktiskt i att skapa texter som driver trafik. Vi skriver ex. SEO-drivande artiklar eller annat trafikdrivande innehåll.

  Texter som rankar högre
  För att en sida på er webb ska ranka högre så gäller det att skriva texter med en struktur baserat på hur Google läser av en sida. Begreppet för att jobba med rubriksättning och innehåll på en sida kallas vanligen för onsite optimering.
  Illustration på en man med skägg som sitter vid en dator. Hans huvud är omgiven av pratbubblor som säger: Searchfrase, H2, H1, Content, Keyword.
  Vi skapar och anpassar texter som driver trafik och attraherar både sökmotor och besökare.

  Bloggar som rankar & intresserar
  En webbsidas struktur kan vara begränsande att driva trafik till. Genom att använda en blogg på er webb är det möjligt att ranka på era målgruppers varierande sökbegrepp och göra er intressanta för er kunskap.
  Vi tar tillsammans fram sökord och skriver texter med en anpassad rubrikstruktur och med texter som attraherar.

  Innehåll på andra språk
  I syfte att driva trafik så är det viktigt att förstå vad målgruppen söker för att anpassa innehållet till sökbeteende på olika marknader med anpassning även till olika språk. Vår erfarenhet är att de allra flesta börjar sin sökning på sitt modersmål innan de kanske väljer engelska. Så fundera igenom vilka språk du behöver översätta till för att bli hittad av potentiella kunder i olika delar av din globala marknad.
  En jordglob med tre ikoner för olika språk.
  Vi jobbar i nätverk med copywriters och SEO-konsulter på andra marknader och hjälper våra kunder att växa på en global marknad.

   Strategiskt innehåll eller content marketing har funnits mycket länge, innan egentligen alla började prata om sig själva.

   Sedan internets uppkomst och samhällets digitalisering har content marketing utvecklats till ett viktigt verktyg i marknadsföringsprocessen. Detta kan med stor effekt användas för att skapa leads, potentiella kunder och att ge ett värde för kunden. Idag är en content marketing strategi nästan ett måste för alla företag, och är det som ofta skiljer er från era konkurrenter på marknaden.
   Utgå ifrån kundens situation
   Dagens kunder är krävande, medvetna och överösta av information. Därför är det extra viktigt att leverera content av värde och som appellerar till era kunders behov. Vad är deras passion? Vad är deras behov? Är ni bättre på att lösa folks problem/behov än andra på er marknad?
   Content Strategy
   Vi kan hjälpa er att utforma en innehållsstrategi.

   Innehåll : Vilket slags innehåll behöver vi (ämnen, typer, källor osv)? Vilka budskap ska vi kommunicera?

   Struktur: Hur ska innehållet prioriteras, organiseras och presenteras? (Här handlar det mycket om informationsarkitektur, data och metadata mm)

   Arbetsprocess: Vilka processer, verktyg och personer (roller) behöver vi för att framgångsrikt kunna introducera innehåll och upprätthålla dess kvalitet?

   Beslut: Hur tas viktiga beslut kring innehåll och av vem? Vem äger och ansvarar för innehållsarbetet? Hur bestäms och kommuniceras förändringar?

   Komplettera gärna med ett content-råd som regelbundet och gärna schemalagt bollar och tar beslut om vilka teman och innehåll som ska prioriteras. Viktigt att också hänga på trender och nyheter som kan fördjupas eller s

   PR – Newsroom

   Ibland kan en pressrelease ge ringarna på vattnet som behövs.

   Vi samverkar med konsulter med mångårig erfarenhet inom PR.

    senaste inläggen

    Värdet av genomtänkta budskap och content i rätt kanaler

    Oavsett om ditt behov ligger i att skapa SEO-baserat innehåll så att Google rankar dina sidor högre eller du vill väcka tankar genom blogg, nyhetsbrev eller synas i sociala medier…

    …så ligger grunden för att nå ökad trafik och konverterande besök i att ha ett genomtänkt innehåll.

    Vi älskar att flytta in i våra kunders ambitioner och engagerar Copywriters och SEO-specialister i att skapa content med förutsättningar att skapa prospects, leads & affärer. Vi får även fler kunder som jobbar på flera språk och kan också vara behjälpliga med detta.

     

    Content
    Målgrupp

    Skriva content både för människor och sökmotorer

    När det kommer till att skriva innehåll för en webbplats eller blogg är det viktigt att inte bara skriva för människor utan också för sökmotorer. Genom att optimera innehållet för sökord och sökfraser kan du hjälpa din webbplats att rankas högre i sökmotorresultaten, vilket kan leda till ökad trafik och potentiellt ökade intäkter. 

    Att utföra en målgruppsanalays

    Att utföra en målgruppsanalys är en viktig del av en effektiv content marketing-strategi. Det hjälper dig att förstå dina potentiella kunder bättre och skapa innehåll som passar deras behov och preferenser. Här är några steg du kan ta för att utföra en målgruppsanalys:

    Innan du börjar med din analys måste du definiera dina målgrupper. En målgrupp kan vara en grupp människor med liknande behov, intressen eller beteenden. Du kan använda demografiska faktorer som ålder, kön och plats för att definiera dina målgrupper.

    Använd data och statistik för att analysera din målgrupps beteende och preferenser. Du kan använda verktyg som Google Analytics för att samla in information om din målgrupps besök på din webbplats, deras geografiska plats, enhetstyp och annan relevant information.

     

    Content DigAttract

    ” Your impact is measured not by what you do, but by what happens to other people when you do it ”

    – John Janstch

    Vanliga frågor om content

    Vad är content marketing?

    Content marketing är en strategi där företag skapar och distribuerar värdefullt innehåll för att attrahera och behålla en publik. Genom att erbjuda användbar information eller underhållning kan företag bygga förtroende och lojalitet med sina kunder.

     Varför är content marketing viktigt?

     Content marketing är viktigt eftersom det tillåter företag att bygga starka relationer med sina kunder genom att erbjuda värde innan man ber om något i gengäld. Det kan också bidra till att öka synligheten på sökmotorer, skapa delningsbara sociala medieinlägg och öka konverteringar.

     Vilka är fördelarna med att använda content marketing?

     Fördelarna med content marketing inkluderar ökad synlighet på sökmotorer, ökad trafik till webbplatsen, bättre engagemang med publiken, högre konverteringshastighet, bättre kundlojalitet och en ökad möjlighet att bygga ett starkt varumärke.

     Vilka är idag de vanligaste typerna av content marketing?

     De vanligaste typerna av content marketing inkluderar blogginlägg, sociala medieinlägg, videor, e-böcker, infografik, case studies och podcasts.

      Hur kan man mäta framgången för content marketing?

      Framgången för content marketing kan mätas på olika sätt, inklusive trafik till webbplatsen, engagemang på sociala medier, konverteringshastighet, antal nedladdningar av e-böcker eller annat innehåll och ökad försäljning.

      Vilka är de vanligaste felen i content marketing?

      De vanligaste felen i content marketing inkluderar att skapa innehåll utan att ha en tydlig strategi, att inte förstå målgruppen, att inte använda sökordsoptimering, att skapa för mycket försäljningsinriktat innehåll och att inte ha en tydlig plan för fördelning av innehåll.

      Hur kan man skapa relevant innehåll för sin målgrupp?

      För att skapa relevant innehåll för sin målgrupp behöver man förstå sina behov och intressen. Detta kan uppnås genom att genomföra en målgruppsanalys, titta på befintligt kundbeteende och utvärdera vilka ämnen som är relevanta för branschen.

      Varför är det viktigt att ha en tydlig strategi för content marketing?

      Det är viktigt att ha en tydlig strategi för content marketing för att säkerställa att innehållet är relevant, konsekvent och optimerat för sökmotorer. Utan en strategi kan man också riskera att skapa innehåll som inte engagerar målgruppen eller hjälper till att uppnå affärsmålen.