En webbplats är en viktig förlängning av ditt företag eller varumärke. Det är oftast det första som potentiella kunder ser när de söker efter din produkt eller tjänst, och det är också där de bildar sitt första intryck. Därför är det viktigt att se till att din webbplats är i toppform, så att du kan göra det bästa intrycket på dina besökare.

Men vad händer om du har en hemsida som inte ger det resultat du hoppades på? Kanske du har lågt besökarantal eller dålig konvertering. Kanske du har fått negativ feedback från dina användare. Oavsett orsak är det viktigt att ta reda på vad som inte fungerar och rätta till det så fort som möjligt.

 

Illustration över den digitala världen

Här är en lista på saker att titta efter när du misstänker att något är fel med din hemsida:

 

Långsam laddningstid

En långsam laddningstid är en av de vanligaste orsakerna till dålig användarupplevelse på en webbplats. Användare har en tendens att bli frustrerade när en sida tar för lång tid att ladda, och många kommer att gå vidare till nästa sida om de inte får det de letar efter snabbt nog. För att förbättra laddningstiden kan du optimera bilder och minifiera kod, samt se till att du har en bra webbhotellösning.

 

Dålig navigering

En dålig navigering kan göra det svårt för användare att hitta vad de letar efter på din hemsida. Se till att ha en tydlig och lättförståelig navigationsmeny som gör det enkelt för besökare att hitta det de söker.

 

Tråkigt innehåll

Innehållet på din hemsida är viktigt för att fånga besökarnas uppmärksamhet och hålla dem engagerade. Se till att ha unikt och intressant innehåll som besökare vill läsa och dela.

 

Dåligt utformade formulär

Formulär är en viktig del av många webbplatser, men många gör misstagen att göra dem för komplicerade eller tråkiga. Se till att dina formulär är lätta att fylla i, med tydliga instruktioner och tillräckligt med utrymme för svar.

Dåligt anpassad för mobila enheter

Med ökningen av användningen av mobila enheter är det viktigare än någonsin att din hemsida är anpassad för att visas på små skärmar. Användare som besöker din hemsida från en mobil enhet förväntar sig en lika bra upplevelse som på en dator, och en hemsida som inte är anpassad för mobila enheter kan leda till förlorade besökare och försäljning.

 

Tråkig och oengagerande design

Designen på din hemsida spelar en viktig roll i hur besökare uppfattar ditt företag eller varumärke. Se till att din design är attraktiv, professionell och enkel att använda, för att få besökare att stanna kvar på sidan och interagera med ditt innehåll.

 

Otillgänglig information

Om besökare inte kan hitta den information de söker på din hemsida, är det troligt att de kommer att gå vidare till nästa sida. Se till att ha tydlig och lättförståelig information om ditt företag eller varumärke, inklusive kontaktinformation, priser och produktbeskrivningar.

 

Dålig säkerhet

En säker hemsida är en viktig faktor för att bygga förtroende hos dina besökare. Se till att din hemsida har en giltig SSL-certifikat för att garantera säker kommunikation och skydda besökarnas personliga information.

 

Dålig sökmotoroptimering (SEO)

En hemsida med dålig SEO kommer inte att ranka högt på sökmotorer, vilket gör det svårt för besökare att hitta din hemsida organiskt. Se till att optimera din hemsida för sökmotorer, inklusive genom att använda relevanta nyckelord och skapa unikt och kvalitativt innehåll.

 

Dåligt integrerat sociala medier

Sociala medier är en viktig del av många marknadsföringsstrategier, och det är viktigt att integrera dina sociala mediekonton på din hemsida. Se till att ha tydliga knappar för att följa dina kanaler.