Med 2022 som går mot sitt slut har vi sammanställt en lista över de tio främsta trenderna som du bör hålla ögonen öppna för 2023. Från SEO till innehållsmarknadsföring – det här är de trender som mycket troligt kommer att fortsatt forma landskapet för digital marknadsföring 2023.

 

1. SEO kommer att fortsätta att vara viktigt.

Sökmotoroptimering har varit ett hett ämne de senaste åren och det verkar inte som om det kommer att förändras inom kort. I takt med att fler och fler företag flyttar ut på nätet blir behovet av att placera sig högt i sökresultaten ännu viktigare. Om du vill att ditt företag ska vara synligt på nätet bör du nog se till att ditt SEO-spel är på topp.

 

2. Innehållsmarknadsföring kommer att bli ännu viktigare.

I en värld där alla slåss om uppmärksamhet är innehållet kung. Om du vill att ditt företag ska sticka ut måste du skapa innehåll som är intressant, informativt och engagerande. Innehållsmarknadsföring (Content Management) är inte längre en frivillig del av en marknadsföringsstrategi, utan en nödvändighet.

 

3. De sociala medierna kommer att fortsätta att öka i betydelse.

Sociala medier har varit en av de största berättelserna under det senaste decenniet och det kommer inte att förändras inom den närmaste tiden. Faktum är att sociala medier bara kommer att bli viktigare med tiden. Om du vill att ditt företag ska förbli relevant är det nog ett måste att ha en stark närvaro i sociala medier.

 

4. Data kommer att bli ännu viktigare.

I vår tids dataålder så kommer företag som kan utnyttja data effektivt att ha en enorm konkurrensfördel. Om du vill att ditt företag ska blomstra år 2023 bör du se till att du samlar in och analyserar data på ett effektivt sätt.

 

5. Personalisering kommer att vara en framgångsfaktor.

I en värld där alla bombarderas med generiska reklambudskap kommer personliga budskap att sticka ut som en öm tumme. Om du vill att ditt företag ska vara framgångsrikt år 2023 så är det viktigt att se till att dina marknadsföringsmeddelanden är personliga och att de väcker nyfikenhet och angelägenhet.

 

6. Mobilmarknadsföring kommer få allt större betydelse.

Eftersom allt fler människor använder sina mobiltelefoner som sin främsta informationskälla måste företagen se till att de tillgodoser denna målgrupp. Om du vill att ditt företag ska nå sin fulla potential år 2023 så är det en mycket god idé att se till att dina marknadsföringsinsatser är mobilanpassade.

 

7. Influencer Marketing kommer att fortsätta växa.

Eftersom sociala medier är en så stor del av människors liv har influencers blivit allt viktigare i marknadsföringsvärlden. Om du vill nå din målgrupp år 2023 så är det ett hett tips att dyka djupare i influencer marketing för att hitta rätt influencer(s) för din verksamhet.

 

8. Videomarknadsföring kommer att vara ett sätt att fånga människor uppmärksamhet.

I en värld där människor bombarderas med information är videor ett utmärkt sätt att fånga uppmärksamhet. Om du vill att ditt företag ska vara närvarande och synligt år 2023 så kan videomarknadsföring vara ett av nästa års framgångsrecept.

 

9. Chatbots kommer att bli ett viktigt verktyg för att tillhandahålla kundservice.

Chatbots är ett utmärkt sätt att tillhandahålla och grundbemann en kundservice och de kommer bara att bli mer populära under de kommande åren. Om du vill att ditt företag ska erbjuda era kunder direkt återkoppling bör du dyka djupare i mängden av verktyg som finns för att skapa smarta svarsflöden (ex. botbuilders.com). Varför inte starta 2023 med smartness kring chatbots.

 

10. Augmented reality kommer att vara en stor fördel.

Augmented reality är fortfarande i ett tidigt skede, men den börjar redan göra vågor i den marknadsföringsvärlden. År 2023 kommer företag som använder förstärkt verklighet att ha en stor fördel jämfört med företag som inte gör det.

 

Detta är bara några av de digitala marknadsföringstrender som sannolikt kommer att forma landskapet år 2023. Om du vill att ditt företag ska vara framgångsrikt måste du se till att du är uppdaterad med de trender som går i linje med ditt företags fortsatta ambitioner.

 

Med önskan om ett Gott Nytt Digitalt 2023

och håll utkik i vår blogg för vidare trender och djupdykningar.

 

//DigAttract

 

Nyfiken på:

SEO? – Innehållsmarknadsföring & Content? – Annat, kontakta oss?