När du ska starta en hemsida eller en webbplats så är WordPress ett utmärkt val. Det finns flera anledningar till detta, men vi kommer att titta närmre på de viktigaste här. WordPress är en oerhört populär plattform som används av miljontals människor världen över. Den har ett stort utbud av funktioner och kan anpassas till precis vilken typ av webbplats du vill ha. Du du kan hitta WordPress-teman och plugins för nästan allt du kan tänka dig, och om du inte kan hitta något kan du oftast få ett skräddarsytt.

 

Vad är WordPress?

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS). Det innebär att det hjälper dig att skapa och hantera innehållet på din webbplats. WordPress används av miljontals människor runt om i världen, inklusive många stora organisationer som The Guardian, Forbes och New York Times. Det är otroligt lätt att använda och du kan snabbt skapa vackra webbplatser.

 

Vilka typer av webbplatser kan jag skapa med WordPress?

Med WordPress kan du skapa nästan vilken typ av webbplats som helst. Populära alternativ är bland annat bloggar, företagswebbplatser, nätbutiker och portföljsidor. WordPress stöder också många populära plugins vilket gör det lättare att lägga till extra funktioner som kontaktformulär eller en betalningsgateway. Du kan till och med bygga ett helt socialt nätverk med hjälp av insticksprogrammet BuddyPress

 

Om du vill lära dig mer om WordPress möjligheter kan du ta en titt på några av de fantastiska webbplatser som drivs av denna plattform: BBC America, TechCrunch, Variety Magazine och många fler.

WordPress har det mesta

Om du funderar på att bygga och utveckla webbplatser vill du ha en robust plattform som är pålitlig, flexibel och anpassningsbar till verksamhetens behov. Även om det finns en lång lista med webbplatsbyggare där ute, kan det inte förnekas att WordPress markerar alla rätt rutor när det kommer till funktioner och fördelar. Med lejonparten av marknaden verkar WordPress vara ett oundvikligt val. 

Varför ska jag använda WordPress?

 

Det finns flera anledningar till varför du kanske vill överväga att använda WordPress:

 

1. WordPress är gratis och har öppen källkod

Det betyder att vem som helst kan ladda ner och använda det för sin egen webbplats. Du behöver inte betala någonting för att använda WordPress och du kan anpassa den till dina egna behov. WordPress skulle inte vara den plattform vi känner idag utan dess enorma, fantastiska och vänliga gemenskap av utvecklare och användare. De kommer från hela världen och arbetar tillsammans för att säkerställa att WordPress är tillgängligt för alla. Och vem som helst kan bli bidragsgivare till projektet. Det bästa är att du inte nödvändigtvis behöver vara en utvecklare för att gå med i saken, det finns många andra sätt att bidra!

2. WordPress är användarvänligt och lätt att använda

Du behöver inte vara en tekniskt kunnig person för att skapa och hantera en webbplats med WordPress – även om du inte är särskilt insatt i webbdesign gör WordPress det enkelt för vem som helst att komma igång med sin webbplats. Eftersom WordPress är så otroligt populärt är en nyligen fördel för dig att många har erfarenhet av att använda det, så det blir mycket enklare och snabbare att utbilda nya medarbetare eller redaktörer när de går med i ditt företag.

3. WordPress har ett omfattande bibliotek av teman och insticksprogram tillgängliga

Det betyder att du enkelt kan hitta det perfekta temat eller plugin för din webbplats, oavsett vilken typ av webbplats du skapar eller hur mycket erfarenhet du har av webbdesign. Tack vare dess enorma utbud av teman och plugins har du full kontroll över din webbplats. Om du är ny på WordPress är du förmodligen inte bekant med konceptet med teman och plugins. Kortfattat,

 

Teman: De är mallar som du kan använda för att ändra den grundläggande designen på din webbplats. Saker som webbplatslayout, färg, teckensnitt och textstil styrs av teman.

Plugins: Du installerar dem för att lägga till ytterligare funktioner och funktioner på din webbplats. Det finns ett otroligt utbud av plugins för olika applikationer. Från plugins för säkerhetsändamål, cachning, hantering av kontaktformulär, integration av sociala medier. Alla funktioner och funktioner du kan tänka dig, så finns det förmodligen plugins för dem.

4. WordPress är mycket säkert

WordPress tar säkerheten på allvar, vilket innebär att hackare har svårt att ta sig in på din webbplats. WordPress har också en aktiv community som ständigt arbetar med att förbättra plattformens säkerhet. Det är insatsen från både WordPress-utvecklare och pluginstillverkare som hjälper till att säkerställa säkerheten för WordPress-webbplatser. WordPresss betoning på säkerhet visas av det faktum att det har ett dedikerat säkerhetsteam. Teamet arbetar med att förbättra plattformens säkerhet och identifiera samt åtgärda eventuella säkerhetsbrister innan de blir ett problem.

5. Det är bra för SEO

WordPress är utmärkt för SEO eftersom det är lätt att använda och har många verktyg som hjälper dig att optimera din webbplats för sökmotorer så att du kan få mer trafik. Google och andra sökmotorer älskar WordPress på grund av dess högkvalitativa kod och semantiska uppmärkning. Och det finns plugins som vårt Yoast SEO-plugin som lägger till ytterligare kod och uppmärkning till din webbplats, vilket hjälper den att bättre kommunicera med sökmotorer. Dessutom är WordPress-webbplatsen skalbar och optimerad för många enheter från stationära datorer till mobiler så att du kan betjäna trafik från en mängd olika källor.

 

Detta är bara några av anledningarna till varför du bör använda WordPress. Oavsett om du bygger en portfoliowebbplats, e-handelsbutik eller blogg finns det många fördelar med att använda WordPress framför någon annan plattform. På det hela taget är WordPress ett utmärkt val för alla som vill skapa en webbplats. Det är gratis, lätt att använda och har många funktioner som gör det perfekt för alla typer av webbplatser. Så om du funderar på att starta en webbplats eller blogg, ge WordPress ett försök! Du kommer inte att ångra dig