Sökmotoroptimering tips. Rullar rakt av tungan. Så är det när huvudrubriken ska vara optimerad; rytmen och det svenska språket får ta stryk. Men nog om textproduktion inom digital marknadsföring och låt oss gräva oss ner i det denna artikel ska handla om: tips på hur du gör bra SEO.

Vad handlar SEO om?

Många har bilden av SEO att det handlar om att lura Google att få ens sida att ranka högst upp i Googles sökresultat. Detta kanske var sant för 10 år sen, men nu har mycket ändrats. En SEO-konsult idag kan nämligen jämföras med att vara något utav en digital bolagskonsult. SEO-konsulter ser över ert företag och hur ni uppfattas digitalt och försöker med hjälp av diverse SEO-åtgärder få kunderna som ert företag vill ha att vilja ha er också. SEO handlar i grund och botten om att förstå företag och att få dessa företag att bli attraktiva och lätta att hitta för sina kunder. Men hur görs då SEO på ett bra sätt? Vi tänkte dela med oss av några SEO-tips som inte är konkreta SEO-åtgärder utan mer tips på hur du ska tänka för att kunna göra bra SEO.

 

Analysera sökordsranking

Vårt första tips är att du ska ta din tid när du utför dina ändringar. SEO handlar mycket om att analysera förändringar i sökordsrankning och i den organiska trafiken in till hemsidan. Det kan därför vara mycket smart att följa med och analysera detta varje dag under flera veckors tid för att sen kunna göra mindre och mer studerade ändringar än att utföra större ändringar någon gång i månaden, som kan liknas till att ungefär kasta skit på en vägg och se vad som fastnar.

Utöver att du ska ta din tid när du utför ändringar är det även mycket viktigt att lita på de ändringar du analyserat fram och att du även låter dessa ta sin tid att verka. Googles algoritmer kan ibland behöva kalibrera vissa ändringar fler än en gång och därför kan vissa ändringar leda till minskningar i trafik som sedan övergår till stora trafikökningar. Lita på dig själv och på dina ändringar.

 

Slutsats

Vårt sista tips är att tänka ur kundens synpunkt. Googles algoritmer är experter på att förutse hur en kund kommer reagera när de kommer in på din hemsida och därför är det även viktigt att du som utför SEO på hemsidan även är duktig på att kunna göra detsamma. Tänk på hur kunden skulle reagera om hälften av orden i brödtexten på hemsidan är kundens sökord. Detta fungerar varken på Googles sökalgoritm eller på en kund. Båda kommer tycka det är skit.

SEO är i slutändan väldigt simpelt, det handlar om att förstå sin kund och att förstå sig själv och sitt företag och till slut att sammanföra dessa med varandra.