Webbproduktion – för ökad attraktivitet

Ny hemsida eller uppgradering av befintlig?

Vi får er att driva trafik till en attraktiv hemsida.

digAttract, en digital marknadsföringsbyrå i Stockholm hjälper företag att nå ut med sitt budskap via SEO, SEM och SOME

Låt er hemsida vara ett skyltfönster för tillväxt

En hemsida bör fungera som gränssnittet mellan ett erbjudande och besökarens upplevda värde. Vi tror på att bygga webbar som attraherar både sökmotorns algoritm såväl som det mänskliga ögat.

Vi erbjuder alltifrån enkla hemsidor (oftast i WordPress) till komplexa webbar och appar via våra partners i Indien och Venezuela och vi stöttar i hela processen från idé och strategi till produktion och färdig webb.

Från designidé till färdig webb

Vi skapar skräddarsydda webbplatser åt företag och organisationer som vill aktivera och komma åt outnyttjad potential

 

Vi producerar såväl enkla som mer komplexa hemsidor där vi stöttar från idé till skräddarsydd hemsida.

SEO-Anpassad sajtdesign

Utveckling av befintlig webb eller skapande av ny webb där vi tar avstamp i hur ni kan driva ökad trafik genom att anpassa sidstruktur och content utifrån era olika målgruppers sökbeteende.

Boka ett förutsättningsfullt möte
Från enkla hemsidor till appar
Vi erbjuder alltifrån enkla till mer komplexa webbar i egen regi eller för mer komplexa lösningar via våra produktionsenheter i utlandet.

Responsiva hemsidor

Med utbredningen av smartphones så sker de flest webbbesök idag direkt via mobil eller paddor.

Responsiv webbdesign är en metod som möjliggör anpassning av layout till användarens skärm. 

Webbshop & E-handel

Vi anpassar din nuvarande webb med tillägg för varukorg och köp eller bygger skräddarsydda webbar för e-handel.

  Från grafiskt uttryck till kundresa och användarupplevelse. Vi stöttar i hela processen från idé till förvekligande.

  UX-design on demand
  UX är en förkortning av User Experience som på svenska kan översättas till användarupplevelse. En UX-Designer kan ses som en slags webbarkitekt med fokus på besökarens upplevelse.
  Skräddarsydda team
  Vi flyttar in med ett team av kompetenser. Vi kombinerar ex. sökordstrafik med design som tillsammans med utvalda resurser hos er flyttar in i ert önskade utfall och arbetar regelbundet med strategisk och operativt SEO-arbete.
  Målgruppsbaserad insikt – UI
  Om UX står för besökarens upplevelse så står UI för User Interface. Ibland förekommer det att man även använder UI för User Intention.

  Så besökarens avsikt möter upplevelsen i kombination med sättet vi kommunicerar. Ger vi besökaren även möjligheten att interagera, så får vi UI x 2.

  Vi hjälper er att utifrån ett affärsdrivande perspektiv öka förutsättningarna för att attrahera och interagera med era besökare.

   Att utveckla en fungerande webb är ingen spikrak resa. Det gäller att förstå en affär i relation till att driva en affärsdrivande trafik.

   Konverteringsdesign

   Vad innebär egentligen en konvertering? Kan en konvertering innebära att öka trafiken, få en besökare att stanna längre eller att få en affär? Kanske en kombination av alla dessa?

   Med utgångspunkt i vad som fungerar och var potential finns att utveckla sätter vi upp mätning och gör anpassningar baserad på löpande insikter.

   Konverteringsanalys

   Vi stöttar i att analysera er nuvarande webb via Google Analytics och Google Search Console (om ni har tillgång till dessa) och checkar via våra SEO-verktyg i hur er webb driver trafik och kundpotential.

   Vi går igenom våra findings och diskuterar lämpliga nya målsättningar och actions.

    senaste inläggen

    Definiera målen för webbplatsen för en framgångsrik webbproduktion

    Webbproduktion är en process som omfattar flera steg för att skapa och lansera en webbplats. Detta inkluderar allt från att planera innehållet och designen till att utveckla webbsidorna och publicera dem online. En välplanerad webbproduktionsprocess är avgörande för att skapa en användarvänlig och attraktiv webbplats som möter företagets mål och behov.

    Det första steget i webbproduktionen är att definiera målen och syftet med webbplatsen. Detta inkluderar att identifiera målgruppen och deras behov, samt att fastställa vilket innehåll som ska inkluderas på webbplatsen. Det är viktigt att tänka på vilka funktioner som behöver finnas på webbplatsen för att uppnå målen, till exempel en e-handelsplattform eller en blogg.

    Testa och validera webbplatsen för att säkerställa korrekt funktion

    När webbsidorna är klara är det dags att testa och validera webbplatsen. Detta innebär att testa webbplatsen på olika enheter och skärmar för att säkerställa att den fungerar korrekt och att alla funktioner är tillgängliga. Dessutom är det viktigt att validera webbplatsens kod enligt de senaste standarderna för att säkerställa att den är kompatibel med olika webbläsare och enheter.

    När webbplatsen är klar och testad är det dags att publicera den online. Detta innebär att skapa en webbhotellskonto och överföra webbsidorna till webbservern. Dessutom är det viktigt att säkerställa att webbplatsen är skyddad mot säkerhetsproblem genom att installera säkerhetscertifikat och andra skyddsfunktioner.

     

    Skapa mål
    Webbproduktion

    Viktiga faktorer för webbproduktion

    Webbproduktion är en kreativ och teknisk process som kräver noggrann planering och genomförande för att skapa en webbplats som engagerar och uppfyller användarnas behov. En viktig del av webbproduktionen är att skapa en användarvänlig design och struktur som är enkel att navigera och som förmedlar företagets budskap på ett tydligt sätt.

    En annan viktig del av webbproduktionen är att utveckla webbsidorna med responsiv design, vilket innebär att webbplatsen anpassar sig automatiskt efter skärmstorleken och enheten som används. Detta är särskilt viktigt idag när allt fler använder mobila enheter för att besöka webbplatser.

    En annan viktig faktor att ta hänsyn till i webbproduktionen är sökmotoroptimering (SEO), vilket innebär att optimera webbplatsen för att uppnå högre ranking i sökmotorer som Google. Detta kan uppnås genom att använda relevanta sökord och metataggar, skapa kvalitativt innehåll och säkerställa att webbplatsen laddar snabbt.

     

    Web production is not just about designing and coding websites. It’s about creating a digital experience that connects with your audience and brings your brand to life online

    – Unkown

    Vanliga frågor om webbproduktion

    Vad är webbproduktion?

    Webbproduktion är en process för att skapa och lansera en webbplats. Detta innefattar allt från att planera design och struktur, att utveckla webbsidor med responsiv design och sökmotoroptimerad struktur, att testa och validera webbplatsen, att publicera den online och att underhålla och uppdatera den regelbundet.

     Varför är webbproduktion viktigt?

     Webbproduktion är viktigt eftersom en väl utformad och effektiv webbplats kan hjälpa företag att nå en större publik, förbättra sin online-närvaro och öka försäljningen. En dåligt utformad webbplats kan däremot skrämma bort potentiella kunder och leda till förlorade affärsmöjligheter.

     Vilka är de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till vid planering av en webbplats?

     De viktigaste faktorerna att ta hänsyn till vid planering av en webbplats inkluderar målgruppen och deras behov, innehåll och budskap, design och struktur, sökmotoroptimering och responsiv design.

     Vad är responsiv design?

     Responsiv design innebär att en webbplats automatiskt anpassar sig efter skärmstorleken och enheten som används, för att säkerställa att webbplatsen är lätt att använda oavsett vilken enhet som används.

     Varför är testning och validering viktigt i webbproduktionen?

     Testning och validering är viktigt i webbproduktionen för att säkerställa att webbplatsen fungerar korrekt och att den uppfyller företagets krav och mål. Detta innefattar att testa webbplatsen på olika enheter och webbläsare, att validera koden och att genomföra användartester.

     Vad innebär det att publicera en webbplats online?

     Att publicera en webbplats online innebär att överföra webbsidorna till en webbserver och att göra dem tillgängliga för besökare. Detta kan göras genom att skapa ett webbhotellskonto och att överföra filerna till webbservern.

     Hur kan man skydda en webbplats?

     För att skydda en webbplats mot säkerhetsproblem kan man använda säkerhetscertifikat och andra skyddsfunktioner, som exempelvis brandväggar och virusprogram. Dessutom är det viktigt att uppdatera webbplatsens programvara och plugins regelbundet för att undvika sårbarheter. Andra åtgärder som kan vidtas inkluderar att använda starka lösenord, att begränsa åtkomst till webbplatsen och att säkerhetskopiera webbplatsens data regelbundet.

     Kan man förbättra en webbplats efter lanseringen?

     Ja. För att förbättra en webbplats efter lanseringen kan man använda sig av webbanalys för att identifiera svagheter och förbättringsområden. Dessutom kan man genomföra användartester och få feedback från besökare för att identifiera vilka områden som behöver förbättras. Att uppdatera innehåll regelbundet och att optimera sökmotoroptimeringen kan också bidra till att förbättra en webbplats efter lanseringen.